Pure Massage Etten-Leur


Behandelingen

30 of 60 minuten (indien gewenst langer).

Er kan een deelgebied zoals bijvoorbeeld rug/nek of benen of het hele lichaam gemasseerd worden. Er zijn enkele opties binnen de sportmassage:

  • Met een stevig tempo; stimulerend voor je spieren, goed diep verwarmend en losmakend. Na afloop weer klaar voor de start.
  • Met meer rust ontstaat er een massage die ontspannend is en tegelijkertijd stimulerend werkt voor de spieren en gewrichten. Hierbij zullen ook spierpijnen en zgn “knopen” verdwijnen.

90 minuten.

De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De hotstone-stenen worden verwarmd mbv een elektrisch waterbad en worden daarna eerst op een aantal aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd zoals o.a. op je stuitje, in je liezen en op je voetzolen. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning.

Vervolgens word je gemasseerd met warme stenen en warme massageolie De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. De warmte in combinatie met de massage heeft een ontspannen, kalmerende werking en wordt als zeer weldadig ervaren; brengt lichaam en geest tot rust.

60 minuten (indien gewenst langer).

Pure ontspannende massage met daarin verwerkt technieken van rebalancing. Deze massagevorm heeft een langzaam tempo met vooral dieptetechnieken die in de diepe spierlagen werken. Op deze wijze ontstaat er een enorme rust en ontspanning. In 1 uur is slechts een deel van het lichaam te masseren, bijvoorbeeld of benen of rug. Voor een totale ontspanningsmassage moet u echt denken aan minimaal 90 minuten.

30 of 60 minuten.

Fibromassage kan op 2 manieren; massage tegen pijnklachten en massage ter slaapverbetering. Bij de massage tegen pijnklachten wordt met name het onderhuids bindweefsel gemasseerd op een rustige, ontspannende manier en alleen in de lengterichting van de spieren om extra prikkeling van uw toch al gespannen spieren te vermijden. Evt "knopen" worden onder lichte druk behandeld en door u lichte bewegingen te laten maken waarbij de masseur tegendruk geeft, spant u de spieren na massage licht aan en ontspant weer . Hierna wordt het spierweefsel nogmaals nagelopen op "knopen" en licht gemasseerd. U zult merken dat uw spierspanning afneemt en pijnklachten verminderen. Bij de massage ter slaapverbetering wordt u rustgevend gemasseerd met slecht weinig variatie in grepen die vaak herhaald worden. Dit geeft een weldadig gevoel en werkt zeer rustgevend op zowel lichaam als geest. Na deze massage is het aangeraden om zo snel mogelijk te gaan slapen. Ook dit is een lichte vorm van massage om uw spieren niet extra te prikkelen.

Veel mensen met fibromyalgie kunnen slechts kort op een massagetafel liggen, vandaar dat de fibromassages meestal 30 minuten duren. Als blijkt dat u langer kunt liggen, kan de massage evt in overleg met u verlengd worden. Let op! De praktijkruimteruimte van pure-massage bevindt zich op de 1e verdieping; u moet dus wel trap kunnen lopen om deze ruimte te kunnen bereiken.

30 - 40 minuten.

Heerlijk ontspannend en goed tegen stress in hoofd-nek gebied. U ligt te ontspannen op uw rug en onderkant hals wordt gemasseerd, daarna de zijkant en bovenkant. Vervolgens werk ik masserend vanaf uw kin naar neus, slapen en wenkbrauwen naar het voorhoofd om vervolgens langs de oren naar beneden te gaan en weer vanaf achterkant hals de gehele hoofdhuid te masseren.

30 minuten.

Uw lichaam en geest komen weer met elkaar in balans; uw energie wordt aangevuld. Reiki stuurt de energie automatisch daar waar deze zijn moet.